Mrs.Kai ♪♪


ENTRIES About Linkies Banner Stuff BIASES FOLLOW
Bonjour♚


Hai! nama saya momo . pengawas kat blog ni . *Blog Owner speaking here : Welcome to my life journal.
19 , From Neverland without Peterpan.

Status : A Tesl Student


Soyu ft Junggigo - Some ❤️
rasa memekak sila stop lagu


Tagboard×

Ads tak dihalalkan disini
No Spam ! Have Shame on yourself.
I hate Spammers!!!!!

contact meツ

: Girl
: × Girl×
:DONT HAVE . SOBSOB
: PRIVATE



loveeee❤


; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Thankyou✿

Template: Aina Marsya
Others : G - D

*If I use your stuff and I didn't credit it, please tell me at shoutbox*

Hey , It's been a While..
Wednesday, 17 May 2017 • 23:09 •
Assalamualaikum everybody!! Lol sapa je yang still baca blog ni ? *After two years of hiatus.LOL sangat.

Okay so here I am , Im backkk . surprise surprise . Mana aku hilang ? dua tahun hilang buat apa ?? Kesian blog ni terabai . Bukan takat bersawang , dah habis reput agaknya . Header entah kemana . Nampak tak header dah hilang kat atas tu ??? HAHAAH . Gambar tepi-2 tu dah habis takde semua link broken .

SO .. Kenapa sekarang baru muncul ?
Apa jadi 2 tahun ni ??

Meh nak cerita . *ada ke yang baca this entry . alahai sedihnya . . But aku still nak cerita . hehe .

So here it goes ,

Lepas habis SPM semasa 2015 , Aku ada beberapa masalah . Taknak cerita apa masalah tu , biarlah yang tahu akan kekal tahu dan yang tak tahu akan kekal tak tahu sebab masalah tu sikit pun tak menjadi perkara yang penting sekarang . Infact , aku rasa sangatttt bahagia sekarang . hehe . So lepas habis spm aku enjoy la cuti . Yelahh kau dah penat lelah belajar so bila dah habis exam cuti sakan la . qada balik tidur-2 yang tak cukup , cerita-2 korea yang tertinggal . hehe .

Then around bulan 2 taun 2016 aku dah start kerja . Kerja apa ? Alah kerja sebagai pembantu babysitter je . So rutin harian aku telah berubah 100% dimana setiap hari aku akan bangun awal pagi dan masuk kerja pukul 8 . Aku kerja office hour , pukul 8pagi-5petang setiap isnin sampai jumaat . Gaji pun sikit je dalam RM400 sebulan tapi alhamdullilah berkat gaji sendiri dapat jugak aku beli handphone baru . hewhew .


Dalam bulan 4 ke 5 eh yang result upu keluar tu ? so before result tu keluar , aku dapat interview untuk program asasi tesl dekat uitm jengka . So persiapan nak pergi iv tu sampai tahap korek balik nota-2 bahasa inggeris masa sekolah dulu . haha . untuk pengetahuan korang , aku memang minat bahasa inggeris . maybe dari hasil aku masuk pertandingan2 bahasa inggeris masa sekolah dulu , aku jadi minat bahasa inggeris . plus dari sekolah rendah dulu aku memang pandai dalam bahasa inggeris ni . alhamdullilah lah dapat kelebihan ni . so pergilah aku ke interview tu ... dia punyaa cuak Allah je yang tahu .

Masa interview tu ada lah aku jumpa sorang dua kawan . ada yang tukar nombor tapi sampai sekarang tak contact pun  . hahahhaha . interview tu ada dua bahagian . bahagian pertama , calon akan amik satu ujian bertulis ni selama 1 jam kalau tak silap aku . bahagian A macam biasa soalan pemahaman , dia bagi satu text/perenggan dan aku kena jawab soalan2 objektif yang diberi . Soalan dia level memang gila babs susah la nak cerita . aku ingat sampai sekarang dia punya tajuk . Tajuk dia deserting . Korang tahu tak benda apa deserting ??? mula2 aku blur gila . then bila dah baca passage tu barulah aku faham , dia cerita pasal proses kejadian padang pasir . LOL

Desert = Padang pasir
Deserting = Proses kejadian padang pasir
Desert = Pencuci mulut . K tak lawak , hehe .

Bahagian belakang plak adalah essay . kalau tak silap aku tajuk dia why mobile phones are important .

Dan bahagian kedua interview tu adalah oral interview yang bermaksud kau akan masuk satu bilik ni and akan ada dua interviewer . dorang akan tanya soalan2 basic and soalan wajib dia adalah : what is the characteristic of a good teacher . aku dah gagap2 nak jawab sebab otak aku dah blank gila masa ni . last2 aku goreng je laa . ahhahaha


and keputsan interview tu akan keluar masa upu keluar nanti . contohnya kalau nanti kau dapat asasi tesl masa result upu keluar maksudnya kau lulus iv haritu .


Dan malang sekali ...

aku tak lulus . aku redha gila masa dapat tahu tu . perghhh sedih wehh .boleh dikatakan ramai gila kawan aku yang tak dapat upu . so kitorang pun buat rayuan . aku pun buat . bila keputusan rayuan keluar , aku dapat masuk politeknik sarawak . ya allah dugaan sangat , jauh sangat tu sarawak . memang mak abah tak kasi pergi . bila fikir balik rasa sedih gila kot , dah dapat upu tapi keadaan tak mengizinkan ..


so last-2 aku amik keputusan masuk kuptm . korang google la sendiri . malas nak terangkan . hehe . and aku amik course tesl .

Kalau nak tahu tesl ni maksud dia teaching english as second language .

so insyaAllah nanti aku akan jadi cikgu . hehe

doakan gais . amin .

sekarang aku dah otw nak masuk sem 3 dah pun . beberapa hari je lagi tinggal cuti sem aku ni .

so itulah yang terjadi sepanjang 2 tahun ni .

maaflah style tulisan aku ni tunggang terballik . sebab dah lama tak mengarang . hehe . maafkan saya . and happy fasting to all of you .

nah sis payung satu gambar

ni bonus , pakwe kita nam joo hyuk . hekhek.

oke bye assalamualaikum , till next time . xoxo



0 Comments:

Post a Comment


Older Newer