Mrs.Kai ♪♪


ENTRIES About Linkies Banner Stuff BIASES FOLLOW
Bonjour♚


Hai! nama saya momo . pengawas kat blog ni . *Blog Owner speaking here : Welcome to my life journal.
19 , From Neverland without Peterpan.

Status : A Tesl Student


Soyu ft Junggigo - Some ❤️
rasa memekak sila stop lagu


Tagboard×

Ads tak dihalalkan disini
No Spam ! Have Shame on yourself.
I hate Spammers!!!!!

contact meツ

: Girl
: × Girl×
:DONT HAVE . SOBSOB
: PRIVATE



loveeee❤


; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Thankyou✿

Template: Aina Marsya
Others : G - D

*If I use your stuff and I didn't credit it, please tell me at shoutbox*

District Level English Drama Competition 2014
Thursday, 19 June 2014 • 21:44 •
hai2 assalamualaikum :D

sebelum mula shaz kasi warning dulu . entry sangat lah panjang ! dan sarat dengan gambar . hahah :P . nak baca jugak ? silakann . :D bismilah dulu .

hehe . oke siapa dah baca entry sebelum ni ? .

haha saje je buat macam tu . macam seronok je . hahaha

oke harini shaz sambung . oke kan shaz ada mention sebelum ni yang shaz masuk competition drama :D

so the competition was last tuesday ^^ 17/6/2014 . and guess what ??

We Got Second Place !!!!

wuuu . syukur alhamdullilah . hasil penat lelah kami practice sebulan lebih membuahkan hasil . hihi . 

ini first time kot shaz join drama . gila tak gila ? . hahaha.

oke malam sebelum tu shaz tidur rumah teacher  best . hihi . kitorang bangun pukul 5 pagi ! mandi2 terus siap naik kereta drive ke karak . ye lah dari bentong ke karak mybe dalam setengah jam jugak . *rumah teacher shaz dekat bentong :D .

then sarapan . sampai sekolah siap2 terus . make-up! red lips . hahaha . pakai baju semue . uruskan semue budak prop,crew ,actor , hero,heroin ! ada lah dalam sejam kot .


make-up session :)

oke ini bukan shaz . haha shaz pakai macam ni jugak tpi baju warna purple :P ini kawan shaz. kami narrator . dia narrator 1 shaz narrator 2



 then terus pergi tempat competition . tak jauh pun dari semkas . maybe dalam 5km . competition adalah dekat SMK SERI BENTONG . so kitorang naiik dua kereta , shaz kereta ke dua .  

masa otw *on the way :D . hehe . shaz yang pakai mask kat depan sekali dalam gambar ni.


sampai2 je tengok budak2 prop dengan encik director gelisah semacam . kitorang tanya kenapa ? dorang kata "sekolah kita perform first sekali . tadi cabut undi dapat num satu." 
and we all just like . whatt?? 

mula kelam kabut . nervous dia . ya allah . allah je yang tau . 

siap2 barang belakang stage . siapkan hero . practice sket2 . dannn dalam pukul 9.30 mybe . 

MC umumkan competition is about to start ,, nak taknak kena keluar jugak . shaz orang pertama keluar kat audiens . fuhh ketar gilaa . haha . pengalaman pertama . memang ketar lah . nasib sebelum start tu dah siap2 baca doa . 

and we start the competition ..

bla bla bla bla . the end . tunduk . 

habisss!! ya allah syukur gila semua dah habis . boleh rilex2 . masing2 dah boleh senyum . 

now masa untuk tengok persembahan sekolah lain je . oh lupa bagitau jumlah semue sekolah termasuk sekolah shaz adalah 6 buah sekolah .

time goes by ... pukul 1 tengah hari . majlis penyampaiaan sijil dan pemenang start . well num 3 adalah sekolah ketari . kitorang ingat dah takde peluang nak menang . sebabnya . drama sekolah shaz tak ada lagu . tapi sekolah lain semua ada . then MC umum kan tempat kedua dimenangis oleh SMK KARAK SETIA , and we all menjerit . .memang tak sedar masa tu . happy yang teramat sangat . sebab kitorang tak expect nak dapat tempat dengan sekolah lain yang sengit2 . kitorang menjerit macam dapat first place je . hahaha .




sumpah , tak sedar pun time tu . then tempat pertama sekolah SMK SULAIMAN , dorang buat cerita pasal MH370 . dengan lagu tangkap leleh dia . memang berjaya sampai ke hati penonton la sebab shaz nangis! haha shhh, well they deserve . we all pun dah rasa cukup syukur pada allah sebab dapat second place ni !

NAIB JOHAN :D

best moment ! ^^

tuan director selfie sensorang . hahah . 



and we olls ada baju team we olls sendiri . hikhik :P



stage yang buat jantung shaz berdegup macam lari maraton 1000km

the crew :D

oke merah gila bibir shaz ! haha

drama team members^^


oke yang depan sekali tu lah heroin . hihi . anak pak imam ni tau . haha. kawan sekelas kawan semeja :D
izzaty sofea

ini lepas competition habis . terus pergi kantin makan . hahah
yang pegang phone tu heronya :)) 

okay yang kiri tu lah drama teacher kami . miss aainaa :D .otak dia sangattt kreatif ! serba boleh teacher kami ni . heeeee



trofies :D

and lastly . photoshoot outdoor . hahaha . ini part paling shaz suka . gambar2 dia macam2 gaya ! 

nak tergelak kot tengok orang paling depannnnn tu . teacher suruh bt teropong kat mata dia pergi bt macam tu . hahahaha.

yang ni dia pergi teropong shaz pulak ! hahah k serius lawak ! tak perasan langsung masa ni 



dah penat menjerit , tepuk tangan , selfie , bergambar sakan ! kitorang balik sekolah . penatt . haha . tapi berhasil ! yeah . happy sangat masa ni :D . sweet moments , sweet memory !

sekarang ni shaz masuk comp chorus speaking pulak ! heheh . tece yang sama ! miss aainaa . skrip baru dapat kat sekolah tadi . semangat nak bertanding ni . heheh . tapi comp lambat lagi . bulan 8 nanti . heheh .

oke shaz rasa panjang gila entry ni :D . terima kasih sudi baca :D . 

wasalam











0 Comments:

Post a Comment


Older Newer