Mrs.Kai ♪♪


ENTRIES About Linkies Banner Stuff BIASES FOLLOW
Bonjour♚


Hai! nama saya momo . pengawas kat blog ni . *Blog Owner speaking here : Welcome to my life journal.
19 , From Neverland without Peterpan.

Status : A Tesl Student


Soyu ft Junggigo - Some ❤️
rasa memekak sila stop lagu


Tagboard×

Ads tak dihalalkan disini
No Spam ! Have Shame on yourself.
I hate Spammers!!!!!

contact meツ

: Girl
: × Girl×
:DONT HAVE . SOBSOB
: PRIVATE



loveeee❤


; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Thankyou✿

Template: Aina Marsya
Others : G - D

*If I use your stuff and I didn't credit it, please tell me at shoutbox*

Tips Pujuk Lelaki Merajuk? Lahaiii X(
Wednesday, 20 November 2013 • 00:25 •

 assalamualaikum .
 hee XD ntah kenapa rasa gatal tangan nak tekan keyboard malam ni :D .
 hehe . nak cita ni . 
semalam text dgn dia *nain ,,
 mula2 okay , siap otp lagi . gelak2 . gurau2 . then tetibe dia merajuk .
 sebab dia merajuk tak mo cita lah yea .
 maaf .
 cume boleh cakap situasi ni ptotnya shaz yg merajuk 
, balik2 tak jadi shaz merajuk
 sebab nak kena pujuk dia semula 
. laahaaaaiiiii X( . parah sangat . banyak kali dah jadi macam ni .
 selalu shaz merajuk dia give up nak pujuk . alih2 dia merajuk .
 so shaz terpaksa lah pujuk hati sendiri . 
semata2 nak pujuk dia . 
susah jugak jaga hati org ni kan . hhmmp . 
so shaz dgn gigih cari idea .
mcm mana nak pujuk budak sorang ni ,
then tingg*keluar mentol . haha :P
shaz cari lirik lagu . tetibe teringat lagu cuba teka
tasha manshahar , *btol ke aku eja ni?
shaz bg lirik lagu tu  , 
okayy dia kata dia senyum*dalam text
tp tak lama , lepas tu dia merajuk balik ,
adoiiiii,time ni sgt teruk.worst time ever!
dia mengarut macam2  , tak boleh cita kat sini.
maaf,
then shaz google cara nak pujuk laki . *haha :P kantoi
shaz baca . okayy . cara nak pujuk laki :

  1. Bagi dia ruang - means kan dia tangah panas , so korang jgn lah mcm kucing hilang anak , korang rilex . bagi dia ruang , bagi dia waktu untuk bersendirian :) biar amarah dia reda , biar dia pikir patot kea dia merajuk smpai macam tu sekali . birakan dia bersendirian dalam 2-3 jam or maybe lebihh baik 5 ke 6 jam . biar dia pikir balik , ada faedah ke dia merajuk ? time ni dia akan rasa rindu kat korang . rasa bersalah buat korang macam tu . time ni dia akan cari korang semula *text ,call ajak jumpe etc . insyaAllah :)
  2. Buat dia ketawa - haa part ni payah sket kalo korang jenis org yang tak pandai pujuk org *mcm shaz :P hihi . so cara terbaik ialah dgn bagi ayat2 manis , romantik , ayat comel kat dia.paling senang bg lirik lagu yg ada makna . mcm shaz buat kat nain tu . hihi XD . takpun kalau time tu korang face to face means korang tengah meet . *paham2 lah ayat shaz tu . try korang buat mke comel depan dia . tenung dia . tongkat dagu smbil buat muka comel . haha . kalo rasa geli or malu nak buatt macam tu korang buat lawak bagi dia gelak sudahlah . puji2 sket muke dia time merajuk . comel kea , comot kea , hensem kea . hehe
  3. Minta maaf - yess , part ni paling penting , mintak maaf , kita ni perempuan , shaz rasa ego perempuan ni tak tinggi macam lelaki . *kaum adam jgn marah . memang kenyataan . ihiks . :P . so kita ketepikan ego *kalau ada , mintak maaf kat dia . janji korang tak buat dah . tak buat dia bad mood , merajuk dah . lepastu mengaku salah korang . kita selalu dengar lelaki cakap : "payah betol nak pujuk perempuan , apa yang dia nak pun tak tahu " hmmp . memang betol payah nak pujuk perempuan tapi wahai kaum adam sekalian . hati perempuan ni macam kerak nasi . keras , tapi bila dah siram dengan air terus lembut . walau memakan masa . hakikatnya , ada jugak wujud lelaki yang susah nak dipujuk ni . contoh terdekat? tetttt . hehe . sila buat2 faham .
4. Nyanyikan lagu - haa yang ni palng ultimate . hehe :P Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk pakwe/makwe dorang? Pernah tak korang menyanyikan lagu untuk dia? Mesti  ramai yang kata tak. belum cuba belum tahu kan... so cuba lah...mesti dia akan tersenyum dan ketawa sebab dapat dengar suara buah hati menghiburkan dia. gerenti dia senyum . hehe 

okayy itu sedikit sebanyak tips untuk pujuk lelaki / boyfriend korang yang merjuk XD . shaz baca dari beberapa sumber kat google jugak . kalau salah info mintak maaf banyak2 . shaz justt baca and tulis semula jea*bukan copypaste kayy :D
wasalam . 


0 Comments:

Post a Comment


Older Newer